Us portem a l’hort!

Estem vivint una etapa històrica que a molts ens fa plantejar-nos ser més autosuficients o, si més no, a controlar una mica més el procés i el consum de la nostra cadena alimentària. 

El món viu en una crisi permanent que s’ha incrementat, i molt, amb la irrupció de la pandèmia. Poques coses són segures i menys encara el retorn de l’opulència materialista en què havíem viscut. 

En definitiva, segurament, el canvi cultural no serà res més que una mena de renovació d’allò que ja feien els nostres avis i besavis; la cura i el treball de la terra son  elements cabdals per ser sobirans amb l’elecció dels productes que volem consumir.

I a l’Abirradero ens hem proposat ser mínimament coherents i, el primer pas, és treballar per anar produint allò que oferim.  

Amb l’arribada de la temporada dels calçots us volem presentar un nou projecte de l’Abirradero: el nostre propi hort.

Estem a totes amb la nostra idea de produir nosaltres mateixos tot allò que us servim; i l’hort és un nou pas en aquesta línia. 

Situat a Pacs del Penedès, Alt Penedès, amb 2000m2 de terra hortícola volem començar aquest encara petit projecte que de ben segur anirà creixent en la mesura que anem incrementant el número de cultius. 

Recordeu aquells tomàquets que us servim cada estiu des de fa dos anys? Són tomàquets del nostre hort que mena (gestiona en l’argot hortícola) en Gerard qui només treballa les terres ecològicament doncs  prové de l’agricultura ecològica professional. No ho sap fer d’una altra manera. I alhora, aprofitem els seus coneixements per, mica en mica, anar oferint-vos nous productes del nostre camp. 

I el que de ben segur serà el més curiós i característic del nostre hort és el treball amb llavors antigues locals que en Gerard ha anat conservant durant anys i anys fins arribar a més d’un centenar de varietats hortícoles. 

Tomàquets, mongetes, naps, enciams, cols, cebes, escaroles de llavors de pagesos locals que han anat conservant les varietats i que en Gerard ha anat conservant tant per a l’agricultura professional com per al seu propi consum. Ja veureu com de rics poden ser els gustos i els sabors si es fa des de la riquesa varietal.

Com us dèiem, enguany a l’Abirradero us oferirem els nostres propis calçots per  gaudir de les calçotades en grup que organitzarem al nostre espai a partir d’aquest mes de gener.

Però, la cosa no es queda aquí i més enllà de calçots i tomàquets també estem treballant per a oferir-vos, en breu, productes com ara patates, mongetes, cols, enciams, naps, pebrots… Tot treballat de manera lenta i constant en aquest petit tros de terra penedesenca. 

 Feina i paciència que tot arribarà!

Anterior
Anterior

El Calçot y el ritual de las calçotades